یکشنبه 04 آذر 1403

بانه در مسیر تبدیل شدن به قطب تولیدی و صنعتی در کردستان

  • 1400/10/13 - 11:38
  • - تعداد بازدید: 33
  • - تعداد بازدیدکننده: 33
  • زمان مطالعه : 4 دقیقه
  • /Zqga
با شروع سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی؛

بانه در مسیر تبدیل شدن به قطب تولیدی و صنعتی در کردستان

پس از تکمیل زیرساخت‌ها توسط شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در فاز اول منطقه ویژه اقتصادی بانه و گذشت یک سال از تصویب طرح جامع آن در هیات دولت؛ اکنون احمد خسروی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان از عقد قرداد با ۲۰ متقاضی سرمایه‌گذاری در این منطقه خبر داد.

پس از تکمیل زیرساخت‌ها  توسط شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در فاز اول منطقه ویژه اقتصادی بانه و گذشت یک سال از تصویب طرح جامع آن در هیات دولت؛ اکنون احمد خسروی مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان از عقد قرداد با ۲۰ متقاضی سرمایه‌گذاری در این منطقه خبر داد.
 
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان احمد خسروی، مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان با اشاره به زمینه فعالیت این شرکت در شهرستان بانه در دو زمینه شهرک صنعتی بانه و منطقه ویژه اقتصادی؛ ابتدائا با تشریح آخرین وضعیت واحدهای تولیدی مستقر در شهرک صنعتی این شهرستان ، اظهار داشت: درشهرک صنعتی بانه از مجموع ۲۰ هکتار مساحت شهرک، ۱۵ هکتار آن زمین صنعتی است که به سرمایه‌گذاران و متقاضیان در قالب ۸۳ قرارداد واگذارشده است.
وی افزود: خوشبختانه با همت و تلاش سرمایه‌گذاران بانه‌ای از تعداد ۸۳ قرارداد 44 مورد از آن به مرحله بهره‌برداری رسیده است که در حال حاضر با اشتغال نزدیک به ۱۰۰۰ نفر در مجموعه شهرک صنعتی بانه مشغول به تولید هستند.
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی استان کردستان، افزود: از 39 قرداد باقی‌مانده،  تعداد ۱۵ قرداد هم در مرحله فونداسیون، نصب سوله و یا نصب ماشین‌آلات هستند که به‌زودی به جمع واحدهای تولیدی اضافه خواهند شد.
خسروی در ادامه به اجرا و ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه اشاره کرد و اظهار داشت: بهره‌برداری از منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال ۱۳۹۹ آغاز شد که با تلاش‌های انجام شده با استقبال خوب سرمایه‌گذاران مواجه شد. بر اساس قانون مناطق ویژه اقتصادی، واگذاری زمین در این مناطق با بررسی درخواست و رزومه و با اولویت صادرات‌محور بودن واحد تولیدی در قالب شورای رهبری(به ریاست استاندار کردستان) مورد بررسی قرار می‌گیرد و در همین راستا تاکنون از جمع متقاضیان سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه ۴۳ سرمایه‌گذار داخلی تائید و تاکنون ۲۰ قرارداد سرمایه‌گذاری نهایی شده است و مابقی هم در دست اقدام است و امیدواریم به زودی شاهد اوج گرفتن سرمایه‌گذاری در این نگین اقتصادی استان کردستان باشیم.
وی با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بانه مستعد حضور سرمایه‌گذاران خارجی است، عنوان کرد: در این خصوص نیز اقداماتی ازجمله برگزاری همایش فرصت‌های سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه با حضور بازرگانان اقلیم کردستان عراق و بازاریابی و اطلاع‌رسانی مداوم انجام شده است. 
وی خاطرنشان کرد: سرمایه‌گذاری  خارجی تأثیر بسزایی در توسعه منطقه دارد و خوشبختانه با اقدامات انجام شده تاکنون تعداد ۱۵ سرمایه‌گذار و متقاضی از اقلیم کردستان ؛ درخواست خود را از طریق وزارت امور خارجه ارسال و توسط این وزارت‌خانه بررسی و به شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان ارسال‌شده است و امیدواریم با طی شدن روند اداری در دبیرخانه جذب و تشویق سرمایه‌گذاری در اداره کل امور اقتصاد و دارای استان؛ حداقل ۱۰ مورد آن که ماهیت صنعتی دارد به عقد قرارداد و شروع سرمایه‌گذاری منتج شود.  
شهرستان بانه دارای یک منطقه ویژه اقتصادی و یک شهرک صنعتی است. 
شهرك صنعتي بانه دارای 20 هکتار مساحت است که 15 هکتار آن زمین صنعتی است.
 
این شهرک صنعتی از امکانات زیربنایی آب، برق، گاز، تلفن برخوردار است و 83 قرارداد با سرمایه گذاران به مساحت 15 هکتار در آن منعقد شده است.
 
۴۴ واحد تولیدی به بهره برداری رسیده در این شهرک صنعتی نیز با سرمایه گذاری ۱۶۴۴ میلیارد ریال برای ۱۰۶۵ نفر فرصت شغلی فراهم کرده‌اند.
 
همچنین منطقه ویژه اقتصادی بانه دارای ۸۵ هکتار مساحت است که فاز نخست آن دارای ۲۰ هکتار زمین صنعتی است.
 
این منطقه ویژه اقتصادی از امکانات زیربنایی آب، برق، گاز، تلفن برخوردار است و تاکنون ۱۸ قرارداد با سرمایه گذاران به مساحت ۱۳ هکتار در آن منعقد شده است.
این منطقه ویژه اقتصادی در زمستان سال ۱۳۹۹ به بهره‌برداری رسید.
مدیرعامل شهرک‌های صنعتی استان کردستان، در پایان با اشاره به اینکه منطقه ویژه اقتصادی بانه در دو فاز تعریف شده است، افزود: تمام امکانات و زیرساخت‌های لازم در فاز اول این منطقه فراهم شده است و امکان واگذاری به ۸۰ متقاضی را در این فاز مهیاست. برنامه شرکت شهرک‌های صنعتی برای تکمیل زیرساخت‌های لازم در فاز دوم هم در دست اقدام است و توسط پیمانکاران عملیات خیابان‌کشی و سایر زیرساخت‌های لازم در قالب پروژه ۲۸ میلیارد تومانی تعریف و شروع به کارشده است.
 
شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال ۱۳۷۰ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شده و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در ۱۲ شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.
این شرکت با دارا بودن یک مرکز خدمات فن آوری و کسب و کار، ۱۳۸۲ قرارداد منعقده و بهره‌برداری از ۷۱۱ واحد صنعتی و واحد کارگاهی زمینه اشتغال مستقیم ۱۲ هزار نفر را در استان کردستان فراهم کرده است.
  • گروه خبری : اخبار صفحات استان,کردستان,گروه آرشیو تمام اخبار استان
  • کد خبر : 16156
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب