بارقههای امید در شهرک صنعتی آونگان قروه
مشکلات شهرک صنعتی آونگان قروه بعد از کش و قوسهای فراوان به ویژه در زمینه تامین آب و همچنین برق چاه اصلی این شهرک توسط شرکت شهرک های صنعتی کردستان ، برطرف شده و اینگونه بارقههای امید به آبادانی و توسعه صنعت و معدن کردستان در دل مردم زنده شد.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی کردستان؛ آونگان یکی از قدیمیترین شهرکهای صنعتی در کردستان است که در هفت کیلومتری شهرقروه واقع شده و متولی ایجاد و تامین زیرساختهای آن از زمان تاسیس یعنی اواخر دهه ۶۰ تا سال ۱۳۸۲ اداره تعاون بوده و از این سال به شرکت شهرکهای صنعتی استان واگذار شده است.
رونق این شهرک به یکی دو واحد از جمله کارخانه تولید کنسانتره که طی هفته اخیر هم به طور رسمی افتتاح شد، برمیگردد واحدی که در زمینی به مساحت ۹ هکتار احداث شده و از معدود واحدهایی بود که از دور فضای سبز ایجاد شده در محوطه آن بیانگر اهمیت و توجه ویژه به محیط زیست و اجرای دستورالعملی بود که واحدهای صنعتی را ملزم به ایجاد فضای سبز می کند. تعداد واحدهای ایجاد شده در این شهرک اکثرا به صنایع معدنی و شیمیایی اختصاص دارد.
مهمترین مشکل پیشروی شهرک صنعتی آونگان قروه هم چون دیگر شهرکها و نواحی صنعتی موجود در کشور و به تبع آن کردستان به مسئله آب آن برمیگردد که طی ۶ ماه اخیر این مسئله ۲ مرتبه در جلسه کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان مطرح شده است.
در یکصد و شصت و پنجمین جلسه این کارگروه مقرر شد شرکت توزیع نیروی برق استان بدون در نظرگرفتن تمدید پروانه بهرهبرداری چاه این شهرک اقدام به ایجاد ترانس برق کند و شرکت آب منطقه ای هم متعهد شد ظرف مدت یک روز پروانه بهره برداری آن را تمدید کند. موضوعی که با جدیت و پیگیری شرکت شهرکهای صنعتی کردستان ظرف مدت تعیین شده کلیه هزینه های آن تامین و عملیاتی شد و این مشکل در شهرک صنعتی آونگان حل و فصل شد.
مشکلات آب آونگان رفع شد
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در رابطه با این موضوع گفت : یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون ریال بابت هزینه مربوط به ترانس برق چاه اصلی آب شهرک آونگان در مورخ ۲۱ تیرماه سال جاری به حساب شرکت توزیع نیروی برق استان واریز شده است.
احمد خسروی با بیان اینکه تعهدنامه مورد تقاضای شرکت آب منطقه ای استان هم مبنی بر حفاظت شرکت شهرکهای صنعتی از چاه آب که فقط مورد استفاده واحدهای صنعتی قرار گیرد هم امضا شده است،افزود: براساس حکم دادگاه اجازه تخصیص آب از چاه اصلی به بخش کشاورزی را نداریم و آب آن تنها مصرف صنعتی دارد. وی با اشاره به اینکه شهرک صنعتی آونگان ۱۴۶ هکتار است، افزود: هم اکنون در فاز نخست این شهرک ۳۵ واحد که بیشتر آنها سنگبری و پالایش روغن هستند استقرار دارد و در فاز توسعهای هم ۱۸ واحد صنعتی در حال اجرا هستند.
سرانه زمین صنعتی در کشور ۱۷ مترمربع و در استان کردستان ۹.۱ مترمربع و در شهرستان قروه ۲۰ مترمربع است و این شاخص ظرفیت بالای این شهرستان را در توسعه صنعتی نشان میدهد که با همت و پشتکار سرمایهگذاران و حمایت ویژه مسوولان می توان به آینده درخشان بخش صنعت در منطقه امیدوار بود.