"یکپود سنه" هم جهانی شد؛
پس از فرش آهنین بیجار، فرش "یکپود سنندج" هم در سازمان جهانی مالکیت فکری ثبت شد
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی کردستان با اعلام دومین خبر خوش در حوزه فرش کردستان از ثبت فرش سنندج در سند رسمی سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) خبر داد.
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرکهای صنعتی کردستان، حمیدرضا امانی روز یکشنبه در این رابطه اظهار کرد: با پیگیری های مکرر صورت گرفته شرکت شهرک های صنعتی کردستان در پروژه توسعه ای خوشه فرش دستباف کردستان طی ۲ سال اخیر و حمایت های مرکز ملی فرش ایران، فرش دستباف سنندج معروف به فرش یک پود سنه(سنندج)، به عنوان یک میراث ماندگار بشری و یک برند بینالمللی در یک سند معتبر و رسمی در سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) در کشور سوئیس به ثبت رسید.
وی افزود: ثبت برند جهانی فرش یک پود سنه که میتوان آن را بعنوان یکی از مهمترین دستاورد های هنر صنعت فرش دستباف کردستان برشمرد بر اساس معاهده لیسبون و طی یک فرآیند کاملا فنی و کارشناسی و مطابق با قوانین بینالمللی و همچنین قانون حمایت از نشانههای جغرافیایی ثبت شده است.
امانی با بیان اینکه ثبت جهانی فرش سنندج دومین اتفاق بزرگ و مبارکی برای همه مردم استان و به خصوص هنرمندان دخیل در صنعت فرش دیار اردلان است،گفت: هر چند نام و آوازه فرش سنندج نیز همانند فرش بیجار فراگیر است اما ثبت آن در یک سازمان بینالمللی بر شهرت این هنر فاخر خواهد افزود.
وی ابراز امیدواری کرد با اقدامات و برنامههایی که در دست اجرا داریم فرش سنندج و بیجار به عنوان یک برند خاص و ویژه مورد توجه مردم کشور، منطقه و جهان قرار گیرند و این مهم بتواند تغییرات اساسی در زندگی و معیشت شاغلان حوزه فرش بوجود بیاورد.
چند روز پیش نیز فرش بیجار در سند رسمی سازمان جهانی مالکیت فکری وایپو (WIPO) ثبت شد.
از اوایل دهه ۹۰ وعده ثبت جهانی فرش بیجار توسط مسئولان کشوری و استانی داده شده بود که عاقبت بعد از گذشت این همه سال به همت خوشه صنعتی فرش دستباف کردستان این مهم تحقق یافت.
در حال حاضر در کردستان ۹۰ هزار بافنده فرش به صورت غیررسمی و ۵۰ هزار به صورت رسمی فعالیت دارند و سالانه هم ۱۸۰ هزار متر مربع فرش دستباف در این استان تولید می شود.
شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال ۱۳۷۰ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در ۱۲ شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.
این شرکت با دارا بودن یک مرکز خدمات فناوری و کسب و کار، 1488 قرارداد منعقده و بهرهبرداری از 720 واحد صنعتی و واحد کارگاهی زمینه اشتغال مستقیم ۱۲ هزار نفر را در استان کردستان فراهم کرده است.
نظر دهید