یکشنبه 04 آذر 1403

بازديد وزیر صنعت، معدن و تجارت از آخرین وضعیت احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه

  • 1398/11/19 - 17:10
  • - تعداد بازدید: 27
  • - تعداد بازدیدکننده: 27
  • زمان مطالعه : 5 دقیقه
  • /Zkc8

بازديد وزیر صنعت، معدن و تجارت از آخرین وضعیت احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه

رضا رحماني روز شنبه با حضور در شهرستان بانه، از آخرین وضعیت احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه بازديد كرد و براي اتمام عمليات اجرايي آن دستورات لازم را صادر كرد.

345323432345.jpg
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان سفر به استان کردستان، برای بررسی آخرین وضعیت احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه وارد این شهرستان شد.
 
به گزارش روابط عمومي سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، رضا رحماني روز شنبه با حضور در شهرستان بانه، از آخرین وضعیت احداث منطقه ویژه اقتصادی بانه بازديد و براي اتمام عمليات اجرايي آن دستورات لازم را صادر كرد.

در اين بازديد كه با حضور معاون وزير و مديرعامل 
سازمان صنايع كوچك و شهرك‌هاي صنعتي ايران، استاندار و جمعي از مديران دستگاه‌هاي اجرايي استان كردستان همراه بود، بر تكميل فاز اول و آغاز عمليات اجرايي فاز دوم منطقه ويژه اقتصادي بانه به‌عنوان فرصت طلايي حضور سرمايه‌گذاران داخلي و خارجي در اين شهرستان مرزي تأكيد شد.
 
منطقه ویژه اقتصادی بانه نخستین منطقه در استان کردستان است که برای همه سرمایه‌گذاران با شرایط مختلف و به میزان سرمایه‌ای که دارند، فرصت تولید و زمینه اشتغال مرزنشینان را فراهم می‌کند و علاوه بر این، در کاهش آمار بیکاری کردستان و رونق صادرات بازارچه سیرانبند نقش بسیار مهمی دارد.
 
مصوبه ایجاد منطقه ویژه اقتصادی بانه در سال 13۸۹ به تصویب رسيده و عملیات اجرایی آن در سال 13۹۶ با اعتبار ۳۶۰ میلیارد ریال از محل اعتبارات استانی و شرکت شهرک‌های صنعتي كردستان تأمین شده و در سه فاز اجرایی می‌شود.
 
فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه با همه تأسیسات و زیرساخت‌ها در 35 هکتار آماده بهره‌برداری و واگذاری زمین به سرمایه‌گذاران است و تا کنون 90 سرمایه‌گذار بومی برای حضور و فعالیت در این منطقه اعلام آمادگی کرده‌اند.
 
در فاز اول این منطقه برای 2 هزار نفر شغل ایجاد می‌شود و هم اکنون سیستم آب رسانی و محوطه سازی زمین منطقه درحال آماده سازی است.
 
برای اجرای عملیات فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه 145 میلیارد ریال اعتبار هزینه شده که 90 میلیارد آن از منابع استانی و مابقی از اعتبارات و منابع داخلی سازمان صنايع كوچك و شهرک‌های صنعتی ايران تأمین شده است.
 
فاز دوم این منطقه نیز با 50 هکتار مساحت برای واحدهای نیمه صنعتی و ساختمان‌های خدماتی، تأسیسات، سیستم تصفیه فاضلاب، انبار و سردخانه‌ها تعریف شده است.
 
شايان ذكر است، هيأت دولت هفته گذشته با تغییر گرایش مجاز منطقه ویژه اقتصادی بانه از "صنایع تبدیلی و بسته‌بندی" به "صنعتی ـ تجاری" موافقت کرد.
 
منطقه ویژه اقتصادی بانه در ۱۵ کیلومتری غرب بانه و پنج کیلومتری بازارچه مرزی سیرانبند و در نزدیکی مرز ایران و عراق واقع شده است.
 
۱۴۰ میلیارد ریال به منطقه ویژه اقتصادی بانه اختصاص یافت
وزیر صنعت، معدن و تجارت در جریان بازدید از منطقه ویژه اقتصادی بانه اظهار داشت: ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه اختصاص داده شد.
 
رضا رحمانی گفت: این میزان اعتبار برای راه‌اندازی فاز اول منطقه ويژه اقتصادی بانه اختصاص یافت تا زیرساخت‌های آن برای سرمایه‌گذاری آماده شود.
 
استاندار کردستان نيز در اين بازديد گفت: فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه در سفر آینده رئیس جمهور به این استان به بهره‌برداری می‌رسد و عملیات اجرایی فاز دوم این مجموعه نیز در هفته دولت سال 13۹۹ آغاز می‌شود.
 
بهمن مرادنیا افزود: با همت وزیر صنعت، معدن و تجارت ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار برای تکمیل زیرساخت‌های فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه اختصاص یافته است.
 
وی ضمن تقدیر از پیگیری‌های مجموعه دولت برای بازگشایی بازارچه‌های موقت مرزی و اصلاح مصوبه ساماندهی مبادلات مرزی اضافه كرد: بازارچه سیرانبند بانه ظرفیت خوبی برای صادرات و واردات کالا دارد و فعالیت بازارچه‌های مرزهای کردستان نیز برای کشور ضروری است.
 
استاندار کردستان با اشاره به رشد ۱۲۶ درصدی صادرات در بازارچه سیرانبند تأكيد كرد: با توجه به این‌که مرزهای کردستان در شرایط فعلی تأثیر مثبتی بر اقتصاد کشور دارند، نیاز به توسعه زیرساخت دارند.
 
مرادنيا ادامه داد: بهبود شرایط در بازارچه سیرانبند منجر به افزایش سه برابری صادرات به اقلیم کردستان عراق می‌شود. بنابراین ضروری است زیرساخت‌های این بازارچه هرچه زودتر توسعه یابد.
 
وي یادآور شد: برای بهبود معیشت مرزنشینان از فردا طرح ساماندهی مبادلات مرزی در سه بازارچه موقت مرزی سیرانبند، مله خورد و خانم شیخان اجرایی می‌شود.
 
در ادامه اين بازديد، رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: فعالیت اجرایی در فاز نخست منطقه ویژه اقتصادی بانه به پایان رسیده و با سفر رئیس جمهور به کردستان در آینده فاز نخست آن با ۳۵ هکتار مساحت به بهره‌برداری می‌رسد.
 
محمد دره‌وزمی با دعوت از سرمایه‌گذاران برای سرمایه‌گذاری در این منطقه اظهار داشت: منطقه ویژه اقتصادی بانه فرصت مهمی برای اشتغال و تولید فراهم کرده که تا کنون تعداد زیادی از سرمایه‌گذاران برای دریافت زمین اقدام کرده‌اند.
 
وی با بیان این‌که امیدواریم با همت سرمایه‌گذاران، این منطقه به یکی از قطب‌های اقتصادی کشور تبدیل شود، افزود: اشتغالزایی در منطقه ویژه اقتصادی بستگی به صنایع تولیدی دارد که زمینه اشتغالزایی تعداد زیادی را فراهم می‌کند.
 
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان به مزایای سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه اقتصادی بانه اشاره کرد و یادآور شد: یکی از مهمترین مزایای سرمایه‌گذاری در منطقه ویژه، بهره‌مندی از معافیت‌های مالیاتی است.
 
مدیرعامل شرکت شهرک‌های صنعتی کردستان هم اظهار داشت: عملیات اجرایی منطقه ویژه اقتصادی بانه از اواخر سال 13۹۶ آغاز شده و فاز نخست آن در ۳۵ هکتار و فاز دوم در ۵۰ هکتار اجرا می‌شود.
 
احمد خسروی افزود: دیوار کشی فاز اول و دوم و زیرسازی فاز اول انجام و زیرساخت‌ها نیز آماده شده و منتظر صدور پروانه بهره‌برداری از طرف دبيرخانه شورای عالي مناطق آزاد و ويژه اقتصادي هستیم؛ اما برای تکمیل فاز نخست به ۱۴۰ میلیارد ریال اعتبار و فاز دوم به ۳۰۰ میلیارد ریال اعتبار نياز داریم.
 
وی اضافه كرد: ۱۶۰ میلیارد ریال اعتبار برای اجرای زیرساخت‌های این منطقه تا کنون هزینه شده که ۹۰ میلیارد ریال از منابع عمرانی استانی و مابقی اعتبارات سازمان صنایع کوچک و شهرك‌هاي صنعتي ايران و منابع داخلی شرکت شهرک‌های صنعتی كردستان تأمین و هزینه شده است.
 
شهرستان بانه با ۱۵۸ هزار نفر جمعیت در ۲۷۰ کیلومتری غرب سنندج مرکز استان کردستان واقع شده و ۸۴ کیلومتر مرز مشترک با اقلیم کردستان عراق دارد.
 
  • گروه خبری : 1-همه عناوين,1-3-اخبار سایت اصلی,اخبار صفحات استان,کردستان,1-2-اخبار استاني,1-1-اخبار ملي,گروه آرشیو تمام اخبار استان,آرشیو خبری سایت قدیمی
  • کد خبر : 9425
کلمات کلیدی

تصاویر

نظرات

0 نظر برای این مطلب وجود دارد

نظر دهید

تنظیمات قالب