با رونمایی از دو فرش نفیس دستباف برگرفته از پلاک طلا قلعه باستانی زیویه؛
خانه خلاق فرش در کردستان افتتاح شد
خوشه فرش دستباف استان کردستان کم کم دستاوردهای خود را رونمایی میکند ودر همین راستا امروز با حضور استاندار کردستان، رئیس مرکز ملی فرش ایران ، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان جمعی از مسئولان استان و فعالین این صنعت؛ خانه خلاق فرش در کردستان افتتاح شد
به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی کردستان؛ استاندار کردستان در جلسه کمیته فرش که با حضور رئیس مرکز ملی فرش ایران با تبریک روز ملی این صنعت، اظهار کرد: نیازمند هدفذاری برای احیای زنجیره ارزش فرش در استان هستیم.
زارعی کوشا با عنوان اینکه تمرکز بیشتری در حوزه فرش در استان صورت خواهد گرفت، اظهار کرد: برای معرفی بیشتر این صنعت اصیل و ریشهدار سعی کردهایم در اهدای بستههای فرهنگی به مهمانان استان به این صنعت توجه ویژهای داشته باشیم.
زارعیکوشا اضافه کرد: فعالین این عرصه در پرداخت تسهیلات بیش از گذشته مورد توجه قرار میگیرند و در این راستای دستورات لازم را خواهیم داد.
وی با بیان اینکه نباید مانعی در پرداخت تسهیلات وجود داشته باشد، گفت: اینکه تسهیلات معطل مصوبه فلان کمیته باشد را قبول نخواهیم کرد بلکه روند پرداخت تسهیلات باید تسریع پیدا کند.
با راه اندازی این مرکز شاهد خلاقیت و نوآوری درکل زنجیره فرش خواهیم بود
مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی استان کردستان در حاشیه این مراسم در گفتگو با خبرنگارن گفت : انتظار می رود با راه اندازی این مرکز شاهد خلاقیت و نوآوری درکل زنجیره فرش باشیم.
امانی با بیان این مطلب که در راستای انسجام بخشیدن و حمایت از تولید کنندگان فرش ، خوشه فرش دستباف کردستان از دو سال پیش فعال شده است، یادآور شد: ما در مجموعه شرکت شهرک های صنعتی کردستان در کنارعامل خوشه و فعالان این حوزه در تلاشیم تا این هنر و صنعت زیبا و ارزشمند احیا شود و بتواند جایگاه خود را در بازارهای جهانی بدست آورد و هر آنچه در حوزه فرش اصیل در کردستان که الان هم با قوت و ضعف در نقاط مختلف استان وجود دارد را شناسایی و برای آن برنامهریزی داشته باشم.
امانی با اشاره به حمایت از فعالین حوزه فرش و اعزام به نمایشگاه های داخلی و خارجی افزود : حضور فعالین فرش دستباف کردستان در نمایشگاه اکسپو، حمایت برای حضور در نمایشگا های داخلی، ایجاد سایت و اپلیکیشن اختصاصی فرش دستباف کردستان، تالیف 3 کتاب ارزشمند اختصتصی فرش کردی_ که به زودی رونمایی خواهد شد_، ثبت برند و ایجاد خانه خلاق فرش در کردستان از دیگر اقدامات و حمایت های شرکت شهرک های صنعتی کردستان از صنعت فرش دستباف بوده است.
وی یادآور شد : عزم جدی برای ارتقای صنعت فرش در کردستان وجود دارد لذا باید این موضوع را به فال نیک بگیریم و به نفع رونق این صنعت از آن استفاده کنیم.
اقدامات مطلوبی از سوی شرکت شهرک های صنعتی کردستان برای فرش دستباف کردستان صورت گرفته است
فرحناز رافع رئیس مرکز ملی فرش ایران در افتتاحیه خانه خلاق فرش کردستان در سنندج اظهار کرد: اقدامات مطلوبی از سوی شرکت شهرک های صنعتی کردستان هم چون راه اندازی خوشه فرش، ایجاد خانه خلاق و حضور فعالان حوزه فرش در نمایشگاه های بین المللی انجام شده است.
وی با بیان اینکه در این استان طرح و نقشه های قدیمی فرش که مربوط به هزاران سال گذشته بوده احیا شده است، افزود: هم در شیوه بافت و هم انتخاب طرح و نقشه در فرش دستباف کردستان نوآوری و خلاقیت مشاهده می شود. همچنین طرح و نقشه فرش دستباف کردستان در سطح ملی و بین المللی بی نظیر است و می طلبد برای توسعه و ایجاد زنجیره ارزش آن در استان تلاش بیشتری انجام شود.
رییس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: کتابی در این استان تهیه شده که حاوی طرح ها و نقشه های قدیمی فرش دستباف است و برای توسعه بازار این هنر ارزشمند نیاز به ایده های جدید با الهام گرفتن از طرح های قدیمی داریم.
رافع راه اندازی رشته فرش دستباف در دانشکده بیجار را از دیگر فعالیت های تاثیرگذار انجام شده در این استان خواند و گفت: ما هم تاکنون نقشه های فرش دستباف سنندج و بیجار را ثبت ملی کردیم و هزینه ثبت جهانی آنرا هم پرداخت کردیم تا عنوان و نشان تجاری مشخصی برروی این فرش ها برای عرضه در بازارهای بین المللی داشته باشیم.
وی یادآور شد: یکی از کارهای مهمی که در استان انجام شده راه اندازی کارگزاری تخصصی فرش است تا گواهی اصالت و شناسنامه داشته باشند و با ارزش افزوده بالاتری به فروش برسند.
رییس مرکز ملی فرش ایران ادامه داد: در حوزه زنجیره ارزش فرش دستباف در این استان باید اقدام بیشتری انجام شود؛ در حوزه نخ ریسی کارخانه ای با کمک شرکت شهرکهای صنعتی در بیجار در حال راه اندازی است و در زمینه مواد رنگزا هم نیاز به ایجاد واحدهای تولیدی در این استان هست.
رافع اظهار کرد: از مهمترین دلایل بی همتا بودن فرش کردستان افزون بر مهارت بافندگانش وجود رنگ گیاهی و طرح و نقشه های خاص آن است.
بافت سالانه ۱۸۰ هزار متر مربع فرش در کردستان
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان نیز در این جلسه گفت: هنر صنعت فرش دستباف از جمله کالاهای ایرانی قابل افتخار است و استان کردستان نیز ظرفیتهای بسیار خوبی در این زمینه دارد.
بختیار خلیقی با بیان اینکه در حال حاضر در کردستان ۹۰ هزار بافنده فرش به صورت غیررسمی و ۵۰ هزار به صورت رسمی فعالیت دارند، گفت: تولید سالیانه فرش دستباف در استان، ۱۸۰ هزار متر مربع است، ضمن اینکه میزان تولید در سال گذشته ۱۰۰ هزار متر مربع بود.
وی به صدور پروانههای بهرهبرداری در این حوزه اشاره کرد و افزود: در استان ۱۹ پروانه بهرهبرداری و سه جواز تاسیس برای فعالان حوزه فرش دستباف صادر شده است.
مدیرکل سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اضافه کرد: در سطح استان ۱۸۵ کارگاه فرش دستباف وجود دارد و سال گذشته۲۲ فقره مجوز و امسال سه فقره مجوز برای فعالان فرش دستباف در استان صادر شده است.
وی به بیمه قالیبافان نیز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر ۱۲ هزار نفر بیمه شده در استان داریم که تعداد قالیبافان بهرهمند هشت هزار نفر است و برای بیمه ۱۰ هزار قالیباف جدید نیازمند تامین اعتبار هستیم.
خلیقی همچنین عدم حمایت از بافندگان فرش، عدم آشنایی و شناسایی سلایق و نیازهای بازار توسط تولیدکنندگان و نبود حمایت اصولی از تعاونیهای فرش شهری و روستایی را از جمله مشکلات حوزه فرشبافی استان اعلام کرد.
شرکت شهرکهای صنعتی کردستان در چهارم اردیبهشت سال ۱۳۷۰ به صورت شرکت سهامی خاص تاسیس شد و تاکنون به سرمایه گذاران و تولیدکنندگان در ۱۲ شهرک، هفت ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی زمین واگذار کرده است.
نظر دهید