شنبه 03 آذر 1403

عملیات اجرای پنج طرح پیشران صنعتی در سفر رییس جمهور به کردستان آغاز می شود/۴۲.۵ درصد اقتصاد کردستان وابسته به صنعت است

  • 1401/04/04 - 16:02
  • - تعداد بازدید: 25
  • - تعداد بازدیدکننده: 25
  • زمان مطالعه : 3 دقیقه
  • /ZLWb
به مناسبت دهه تولید و تجارت و در نشست خبری رییس و مدیران شورای هم خانواده صمت کردستان عنوان شد؛

عملیات اجرای پنج طرح پیشران صنعتی در سفر رییس جمهور به کردستان آغاز می شود/۴۲.۵ درصد اقتصاد کردستان وابسته به صنعت است

رییس سازمان صمت استان کردستان از شروع عملیان اجرایی طرح های صنایع فولاد بیجار و قروه توسط شرکت صنایع فولاد ایران، طرح پتروشیمی بعثت بیجار و طلای سقز همزمان با سفر رییس جمهور به کردستان خبر داد

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: عملیات اجرای پنج طرح پیشران صنعتی در سفر قریب الوقوع رییس جمهور به این استان آغاز می شود.

به گزارش روابط عمومی شرکت شهرک های صنعتی کردستان، بختیار خلیقی در نشستی با خبرنگاران استان که به مناسبت دهه تولید و تجارت برگزار شد، اظهار داشت: از جمله این طرح ها صنایع فولاد بیجار و قروه توسط شرکت صنایع فولاد ایران، طرح پتروشیمی بعثت بیجار و طلای سقز است که در سفر هیات دولت به استان عملیات اجرایی آنها آغاز می شود.

وی پرداختن و توجه به طرح های صنعتی پیشران و اولویت دار را در دستور کار این سازمان خواند و گفت: شرکت  ذوب آهن زاگرس بعد از ۱۳ سال غیرفعال بودن در آستانه فعالسازی مجدد قرار دارد و از تملک بانک سپه خارج شده و در اختیار یکی از سرمایه گذاران توانمند قرار گرفته است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: این طرح ها ۶ هزار و ۱۰۰ نفر اشتغالزایی و سرمایه گذاری آنها هم بیش از  ۲ میلیار دلار  است.

خلیقی با اشاره به اینکه بخش صنعت، معدن و تجارت  ۴۲.۵ درصد اقتصاد استان را به خود اختصاص داده است، اظهار داشت: مساله تولید علاوه بر ایجاد اشتغال و کاهش تورم منجر به ایجاد رفاه و اعتماد عمومی می شود.

وی اضافه کرد: به دلیل اهمیت حوزه تولید رهبر معظم انقلاب همواره بر توجه به این مهم تاکید و سال جاری را هم به نام تولید، دانش بنیان و اشتغال آفرین نامگذاری کردند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با اشاره به وجود ۳۶ واحد تولیدی دانش بنیان در این استان افزود: ۵۱ واحد تولیدی هم در استان هم اکنون در مسیر پیوستن به شرکت های دانش بنیان هستند.

خلیقی با اشاره به اینکه با اعطای تسهیلات بانکی از شرکت های دانش بنیان حمایت خواهد شد، ادامه داد: برنامه های عملیاتی برای تحقق فرمان سال و تقویت و حمایت از صنایع خرد و متوسط و همچنین صنایع صادرات محور تدوین شده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یادآور شد: ۹۸۷ پروانه بهره برداری در بخش صنعت استان صادر شده که ۱۶۵ واحد آن غیرفعال است و از این تعداد هم ۶۱ واحد قابلیت احیا شدن دارند.

خلیقی با اشاره به اینکه در بخش معدن هم اقدامات زیادی انجام شده است، گفت: از سال ۹۲ تاکنون ۱۶ هزار میلیارد ریال حقوق دولتی معادن در استان وصول شده که از این میزان هشت هزار و ۳۵۰ میلیارد ریال آن در سال ۱۴۰۰ وصول شده است.

 

اجرای طرح نهضت ملی مسکن منجر به احیای واحدهای معدنی راکد کردستان می شود

وی با بیان اینکه براساس قانون، ۱۵ درصد وصول حقوق دولتی معادن باید به استان بازگردانده شود، ادامه داد: سال گذشته ۱۵۵ میلیارد ریال آن به این سازمان برگردانده شد و یکی از مطالبات ما بازگشت ۱۵ درصد تعیین شده است که امید می رود امسال این مهم تحقق پیدا کند.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان یکی از دغدغه های بخش معدن را خام فروشی مواد معدنی خواند و یادآور شد: ۳۳۴ پروانه بهره برداری در بخش معدن استان صادر شده که از این تعداد ۱۸۵ واحد فعال و مابقی در حال تجهیز یا غیرفعال هستند.

خلیقی اضافه کرد: از آنجا که بیشتر واحدهای معدنی استان سنگ لاشه و سنگ تزیینی است و طی چند سال اخیر به دلیل رکود در بازار مسکن این واحدها غیرفعال شدند با اجرای طرح نهضت ملی مسکن این واحدها هم به چرخه تولید باز می گردند.

وی به بخش تجارت هم اشاره کرد و اظهار داشت: حجم مبادلات تجاری شامل صادرات، صادرات سایر گمرکات، واردات و ترانزیت انجام شده از گمرکات استان طی سال گذشته ۷.۸ میلیارد دلار بوده است.

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در پایان گفت: حدود ۹۰ هزار کارت بازرگانی مرزنشینی هم در روستاهای تا شعاع ۲۰ کیلومتر صادر شده که توسط این افراد هم سال گذشته ۸۰ میلیون دلار مبادله تجاری انجام گرفته است.

 

  • گروه خبری : اخبار صفحات استان,کردستان,گروه آرشیو تمام اخبار استان
  • کد خبر : 18113
کلمات کلیدی
تنظیمات قالب