حضور مدير عامل شركت شهركهاي صنعتي كردستان درخبرگزاري تسنيم
توسعه خوشههای صنعتی فرش ، توتفرنگی و مصنوعات سنگی در استان كردستان
احمد خسروی ، مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی کردستان از توسعه خوشههای صنعتی فرش ، توتفرنگی و مصنوعات سنگی در استان كردستان خبر داد .
به گزارش روابط عمومي شركت شهركهاي صنعتي كردستان ، احمد خسروي در ادامه بازديد از خبرگزاري تسنيم و گفتگو با خبرنگاران اين رسانه اظهار داشت : خوشههای صنعتی بهعنوان یک مدیریت جامع بر روی چند واحد صنعتی که مشابه هم کار میکنند اعمال و راهبردی است تا با اعمال مدیریتی فراگیر روی واحدهای صنعتی کوچک ، به یکدست کردن و قوی کردن آنان کمک شود.
وی با بیان اینکه سال گذشته 2 خوشه مصالح ساختمانی و طیور و تولیدات آنها در استان اجرا شد، تاکید کرد: علیرغم مدیریت جامع بر این دو حوزه، نباید تنها به وجود دو خوشه در کردستان بسنده کرد بلکه باید کل واحدهای کوچک جهت نظارت بهتر تحت پوشش یک مدیریت فراگیر دولتی قرار گیرند.
خسروی ضمن اشاره به ساماندهی واحدهای صنعتی مربوط به فرش در استان كردستان افزود : امسال با 400 میلیون تومان اعتبار و پیمانکار انتخاب شده جهت خوشه فرش ، شاهد ساماندهی واحدهای تولیدی و صنعتی فرش در کردستان خواهیم بود.
وی ادامه داد: با مدیریت جامع خوشه فرش در استان باید آن را به سمت صادرات رونق داد و بهدلیل نبود نماینده فرش کردستان در هیچ کشور خارجی، لازم است جهت معرفی فرش در نمایشگاههای مختلف جهانی از طریق وزارت امور خارجه و اتاق بازرگانی اقدامات لازم صورت گیرد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان بابیان اینکه اقدامات مقدماتي درخصوص سامان دهي خوشه هاي توتفرنگی و مصنوعات سنگی در صورت تأمین اعتبار در سال آینده به اتمام خواهند رسيد ، خاطرنشان کرد : امسال جهت ایجاد این خوشهها 400 میلیون تومان اعتبار در نظر گرفتهشده که قابلاجراست.
وي در ادامه با اشاره به اينكه تاكنون 49 میلیارد تومان اعتبار برای اجرای پروژههای صنعتی در استان کردستان هزینه شده است يادآور شد : سال گذشته 37 میلیارد تومان اعتبار برای شهرکسازی در نظر گرفته شد و از ابتدای امسال نيز تاکنون 12 میلیارد تومان به این مبلغ اضافهگرديده ، اما جهت اتمام این پروژهها نیازمند 80 میلیارد تومان اعتبار هستیم که امیدواریم بخشی از آن از محل سفر رئیس محترم جمهور به استان تأمین شود.
خسروی با اشاره به اینکه از بدو تأسیس شرکت شهرکهاي صنعتي كردستان ، یعنی از سال 70 تاکنون ، یکهزار و 100 قطعه زمین به متقاضیان واگذار شده که بیشترین تعداد اين قراردادها با 5.6 درصد و 65 فقره در سال گذشته منعقد شده است، افزود: در سال جاري نيز تاکنون 40 قطعه زمین به سرمایهگذار واگذار شده و در دو الی سه ماه آینده به 65 قطعه خواهد رسيد.
وی در مورد چگونگی در اختیار قرار دادن زمین برای کارآفرینان و سرمایهگذاران استان گفت: افرادي كه در زمینه تولید جواز تأسیس از سازمان صنعت ، معدن و تجارت و یا واحد صنایع روستایی جهادكشاورزي استان تهیه و به شركت شهرک هاي صنعتی كردستان ارائه دهند، بعد از تطبیق با نقشههای این شرکت از مزایای برخورداری از زمین صنعتي بهرهمند میشود.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان با اشاره به اينكه کمبود زمین برای واگذارای به سرمایهگذاران نداریم اضافه كرد : مشکل کمبود زمین برای واگذاری در استان مرتفع شده اما باید سرمایهگذاران و کارآفرینان با مطالعه و آموزش وارد عمل شوند و سرمایهگذاران از تمام مسائل اقتصادی آگاهی داشته باشد.
خسروي يادآوري كرد : میزان شاخص سرانه زمین صنعتی در کشور 7 مترمربع بوده که این میزان در استان کردستان کمتر از نصف میانگین کشوری و برابر 3.6 مترمربع است، اما در صورت اجرایی شدن طرحهای در دست اجرا، طی دو سال آینده این شاخص در استان به میانگین کشوري خواهد رسيد.
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان از آماده شدن شهرک صنعتی چنو و واگذاري آن به متقاضیان خبر داد و افزود : برداشت زمین و اقدامات اوليه ژئوفيزيكي مربوط به شهرک صنعتی چنو برای طرح هاي صنعتي کانیهای غیرفلزی و مصالح ساختمانی تهیه و احتمالاً در آینده نزدیک ، در صورت ساماندهی زمینها به کمک جهاد کشاورزی و منابع طبیعی استان ، به شهرک صنعتی تخصصی صنایع سنگ سنندج تبدیل شود.
وی بابیان اینکه در حال حاضر در 10 شهرستان استان برای واگذاری زمین صنعتي جهت انجام طرحهای توليدي با مشکل مواجه نیستیم،افزود : امسال 51 پروژه به فراخور نیاز شهركها در شهرستانها در حال اجراست.
خسروی ارزانترین زمینهاي صنعتي را مربوط به شهرکهای صنعتی بزرگ دانست و اعلام کرد: در شهرکهای صنعتی با مساحت بالا به دلیل وسعت زمین، هزینه تمامشده کمتر خواهد شد ، بهطوری که در حال حاضر بزرگترین شهرک صنعتی استان در دهگلان با متری 55 هزار تومان کمترین قیمت زمین را به خود اختصاص داده است.
وی با بيان اینکه آمادهسازی زمینهای صنعتي استان کردستان بهدلیل حاصلخیزی و تپهماهور بودن آنها گران تمام خواهد شد ، عنوان کرد :سرمایهگذاری که در مدت یک سال به توليد برسد و پروانه بهرهبرداری را به شرکت شهرکها ارائه دهد، براساس مصوبه هیئتمدیره از تخفیف بهرهمند و 20 درصد از اسناد مالی وی مسترد خواهد شد .
مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی استان کردستان در پايان در پاسخ به سؤال خبرنگار تسنیم مبنی بر دلیل نابسامانی شهرک صنعتی سنندج يك اظهار داشت : همجواری ناخواسته و غیرقانونی شهرک صنعتی سنندج يك با منطقه مسکونی ، مشکلات فراوانی به بار آورده و ساماندهی این مکان در گرو همکاری شهرداری و همت مدیریت جامع استان است.
وي افزود : 8 هکتار از اراضي صنعتی در شهرک صنعتی سنندج يك با ظرفیت حداقل 50 واحد صنعتی ، به ناحق به 450 منزل مسکونی تبدیلشده که پرونده آن از طریق مراجع قانونی در حال پیگیری است.
خسروی به فعالیت بیش از 150 واحد صنعتی در شهرک صنعتی سنندج يك اشاره کرد و افزود : این شهرک ظرفیت فعالیت 250 واحد صنعتی را داشته که نیازمند ساماندهی و ایجاد دیواری حائل مابین شهرک صنعتی و شهرک مسکونی است.